Sabtu, 6 Disember 2014

Kisah Nyata - Hotel




Dunia Seram - Kejadian ni berlaku di sebuah hotel xy Holiday, Genting..
sebenarnya kejadian yg berlaku terhadap we all se family ni adalah scene normal je... (bila haku tanye kat budak reception kat lobi la..)
termasuk we all sefamily reception tu bgtau maybe we all adalah org yg ke ribu riban kot yg dah kena kaco...


we'all pegi bercuti tu pun waktu yg buak peak season la...so, x ramai org langsung kat situ...
ok...we all plan utk duk 3 hari 2 malam...amik unit yg ada join bedroom so, besar la skit jadi nya and comfort la for we all yg 5 org ni..me , my wife, adik ipar, mak mentua and bapa mentua..unit ni pun masa we all 1st masuk memang cantik la...siap meja makan bagai..

ok,,, kejadian awal berlaku seawal 1.30 ptg lagi (hu3 awal dah kena tegur sebenarnya..tp, mak mentua haku la yg kena)...masa tu we all semua sebenarnya kat ruang tamu la ..tengok Tv...borak2..mak mentua haku kat bilik air mandi nak solat zohor...(kejadian bila semua dah takut2 esok nya baru mak mentua citer kan)

Masa mandi tu...mak mentua kat dalam bilik sorang2 je...tapi dia ada dengar mcm ada org la..(dia mcm biasa just ingat bapa mentua haku la kat situ..padahal org tua tu kat hall ngn kita org tengok tv and borak2. mak mentua sebelum masuk mandi seingat dia la...dia dah letak telekung kat meja solek dan sejadah pun haku dah tolong hamparkan awal masuk lagi..memang x de sape2 pon nak usik mende tu...

mase mandi tu...mak mentua memang mcm dengar ade org dalam bilik tu...duk sok sek sok sek mcm duk punggah barang2 la...then mak mentua yg dah siap mandi buka pintu bilik air dia sikit then tanya la kat org yg di sangka bapa mentua tu..."cari apa bapa nya?".. tp senyap je..then..dia tanya lagi...Syifa ka??(adik ipar haku)...terus diam je...sepi..then mak mentua haku wat bodo je la...ala org tua2 ni bukan nak pikir ape sangat pon...

bile kuar je bilik mandi ...telekung yg tadi ada kat atas meja solek tu dah x de...sejadah pun..sama jugak x de kat tempat yg haku tolong hamparkan tu...haku ingat la masa tu mak mentua haku jenguk we all yg kat depan tanya wife haku ade amik telekung dia pinjam solat dulu ke??..hehehe tanpa ape2 prasangka...my wiife selambe je la jawab 'tak lah...kat meja dalam tu"...then mak mentua ckp eh x de pun...tp, dia end kat situ je...terus masuk dalam cari...hehehe kat dalm beg la...sejadah plak kat dalam laci balik...ni semua mak mentua x citer k.. tapi haku plak agak hairan la skit coz tibe2 mak mentau haku suh haku hampar balik sejadah ... tanpa ape2 prasangka haku tolong..hehehe tengok anak panah kat atas siling je...

lepas siap semua ... dalm kul 3 mcm tu we all semjua keluar le pusing2 kawasan...jalan2 cari makan..

ptg tu lepas we'all berpusing2 sekitar genting and mkn semua siap2...dekat nak maghrib dah baru sampai lobby penginapan...kalut le semua nak cepat hehehe x mo miss solat asar k...
so,..semua ok...cuma masa kat depan tv tu mak mentua keluar bilik muka mcm berkerut2 sikit la...siap duk ckp2 sape la yg tolong sidai towel2 kat dalam toilet...sebab x kering lagi tu pasal dia hanger sidai kat tingkap....semua mcm x endah je soklan dia tu...dia pun mcm biasa la end kat situ je...semua pun wat bodo je ..letih, penat kot..

lepas solat maghrib..haku baring2 je la dalam bilik dulu...rilek kan badan setelah happy pusing2 and penat semua ada la...yg haku pasti wife, adik ipar, mentua seme ade kat hall borak2 layan tv..malas nak dengar dia org borak2 haku tutup le pintu bilik tu skit...skit je k.. x rapat pun..
masa haku duk di buai lali2 nak tido tu...dum!! kuat la jgk pintu bilik haku di tutup.. haku mcm terkejut jgk la...tp x buka mata pun...biasa la ingat wife haku ke masuk bilik..so, wat x layan langsung..

Dalam duk lali2 tido ayam tu...konfom mmg haku tau ada org dalam bilik haku siap rasa dia duk kat hujung katil...coz tilam bergerak mcm ada org duduk k...mcm sikat2 rambut..ala2 wife haku gitu...masa dia duk ujung katil tu..siap bleh rasa mcm terkena kaki haku sikit paha ke punggung ke x perasan la...tp, haku wat bodo je la...layan feeling penat and mata pun x malas nak buka...

then dalam syok2 layan tu...dum2! bunyi ketuk perlahan dari luar and dengar sora wife haku..."abg buka la pintu jap nak masuk ni...dah isyak dah...'..ish yg haku pun mcm terbodo jap...siap ckp kat wife haku masuk je la....duk ketuk2 le plak..."ni pintu siap kunci ni...wat hape la tu??!..dengar sora wife haku lagi...Subhanallah...zap!! terus haku bangun terkejut jgk la...coz mcm rase baru sangat td wife haku duk kat hujung katil siap mcm boleh tau dia duk sikat2 rambut lg..mcm baru je seminit 2 tadi!!

Haku pun buke pintu...sah memang berkunci pun!! then wife haku masuk...selambe dia je la..."dah2 masuk isyak dah ni...semayang je siap2 then kalo dah letih tu tido je awal... abg ni kalo nak tido pun x pyh la kunci pintu...dah tu hempas pintu pun kuat je...nanti mak ngn apok (bapa mentua haku) ckp ape pulak..." zasss!!! tetibe je haku terase seluruh bulu roma haku terpacak tangan...lengan...tengkuk seme sekali la...tapi...haku x ckp pape la... just tengok2 kat meja kecil ujung katil...tingkap terbuka sikit la...haku yg buka bagi angin masuk...
to be continue...maaf ye..


Sumber

Tiada ulasan:

Catat Ulasan