Sabtu, 6 Disember 2014

Kisah Seram - Nurse




Dunia Seram - Msatu umur sya 13 thun bru jdi ank dare la katekan hehe..dpendekkan ceta pda msa tu mlm jumaat,seperti biasa,asal mlm jumaat,family tera akan membuat majlis tahlil tuk keluarga terdekat,then pda mlm tu tera ngan ibu pon pi la kat kenduri tahlil tu ngan kazen2 yg lain.sesudah selesai kiteorg pon balik dlm pukul 10 mlm..
Semasa dlm perjalanan pulang tu,tera ngn family dpt kemalangan.
Dpendekkan ceta,tera cedera parah dlm kemalangan tu,yg peliknya ibu tera lngsung tak cedera ape2 skit pon tak,luke jauh sekali even terkena serpihan kace yg pecah,tera ngan kazen2 yg lain ada yg ptah tulng bahu ade yg terpelangting tgh jlnrya,tpi yg pnting dlm keta tu kmi semua 5 org dan 2 org cedera parah iaitu tera ngn kazen tera yg memandu.
kemalangan tu betul2 tejadi depan balai bomba,so rmai la pekerja sna tu dtg menolong,msa tera kena bwa pi hospital,doktor kata tgn tera patah belah kanan,dan punggung kiri tera retak,tera mesti berehat selama 2 bulan tk boley bdiri..pakai wheelchair..huhuu..tera rsa sedey sesgt..tpi apa boley buat redha jer la..
Msa hri pertama masuk ward tu,takda sorg pon yg temankan tera,ibu dan kazen2 yg lain msh lg berada pat kejadian hanya sye ngan kazen lelaki tu jer kena hntr kat spital,tpi dia lelaki kena lah kat bilik ward psakit lelakikan, tak kan ngan tera huhuu..dah tu lak msa tu tera lemah sesgt,sebab bnyk drah yg kuar dan tera rsa skit sluruh bdan smpi dokter tu inject tera penahan skit supya tera boley tido..
Dpendekkan ceta,klau mlm nurse yg betugas kat ward tu hnya tingal 2 org jer.kbetulan dlm ward tu cume ade 2 org jer peskit,tera ngn pompuan sorg tu lg tpi dia msh dlm keadaan tak sedarkan diri lepas operate..
Kmudian tera pon terlena tetido dan nurse yg bertugas tu ngah duduk kat kaunter asyik wat report duty,then msa tu lampu dia dah tutup tinggal lampu kat area kaunter jer yg bukak dan pantry.sekali sdg dia asyik menulis dia ternampak ade org buka pintu dan masuk pkai baju kurung wrna cream putih2 bejalan menuju ke tempat katil sya,nurse tu bengang dan kaku,dia tk dpt kate ape2 hanya mampu melihat jer selang bpa minit dia pon tersedar dan terus bangun dri duduk dan buka lampu semua tpi takda org disitu...
Haha..seram weii..tera lak tido mati tpi ada 'roh' yg dtg melawat..huhuu
sesudah keesokkan paginya nurse tu dtg jumpa tera terus dia cetakan kat tera,smbil dia suh tera mkn ubat.Tera lak Blur,tak da idea sapekah gerangannya org tu,tera bwak relax jer la mls nk fkir sgt kemudian tera pon tunggu2 la ibu tera dtg melawat tera,tpi tak da la plak ibu dtg,tera rsa sedey,kazen2 yg lain pon tk dtg mlwat,tpi tera tahankan sja hati ni..
Jdi hri pon dh mlm seperti biasa tera pon nak tido tpi mlm ni tera tak diberi injection sebab doktor tu kate tkut tera addicted..nanti tera jdi mcm MJ la plak huhuu...then tera tahan jer la kesakitan tu smbil bedoa supya lekas sembuh,tk lama lepas tu tera pandang kat pintu masuk tu,msa tu tera heran ada org bediri dbelakang pintu tu dan muke dia pandang kat tera,tpi tera tak cam muke dia,pintu tu tengah2 ada cermin kaca boley tgok luar terus..
dlm fkiran tera sapelah pompuan tu nape dia tercegat kat situ jer nape tak masuk.tera terus rsa tk sedap ati dan terus panggil nurse yg betugas dan btau kat dia,nape tak suh pompuan tu masuk maybe dia sedare tera tpi dia malu nak jumpe kot.nurse tu terus bengang dia ckp takda org kat situ,tera ckp adelah awak,tu hah dia pndang tera,suh la dia masuk maybe di nak jumpe kejap je ngan tera,nurse tu terus bukak lampu sume kat ward tu terus dia tnye,tera msh rsa skit tak?tera ckp yer la..kmudian dia beri tera injection than skit supya tera tido,tera pon tetido..
Kuang hajo punye nurse,tera rsa dia mmg dh tkut sebab tu dia inject tera tido..supya tera tak btau dia ape2..hahaha penakut mati!hahaha
Then esok harinyer hri ke 3,seperti biase tera tunggu ibu dtg tpi ibu blom gak dtg,tera terus pinjam tel spital,tera call ibu smbil nanez2 nape ibu tk dtg?tera sunyi n sedey,ibu rindu ngn ibu,lpas tu ibu pujuk tera dia ckp ada hal tpi nanti mlm dia dtg n temankan tera tido spital..ahh apelagi tera gembira sakan la..huhuu tetapi semasa ngah tunggu ibu dtg msatu ada mokcik tera dtg melawat,dia jumpe tera ngan terus peluk tera kuat2 smbil nanez,tera bengang,apa hal ley??mcm tera ni nk mati la plak rasenye,tetibe makcik tera ckp mcmni,''nasib baik la ko selamat,tak pa la biar la c A tu meninggal dia msh ade rmai adik beradik,ko lak,ko hanye sorang jer,ibu ko takda ank yg lain ko sorang jer''...sya rase mcm nak pitam dia ckp kazen sya c A tu meninggal,sebab setahu sya msa dlm kemalangan tu hanya sya ngan kazen lelaki tu jer yg cedera parah yg lain ok2 jer...terus sya nanez smbil tanye kat makcik betul ke dia meninggal,sya tak tahu,makcik terus terdiam dia fkir sya tahu,pakcik sya terus mrh ngan makcik sebab btau hal tu kat sye..
Rupe2 nyer diorg sume dh pakat tak nak btau sya smase kemalangan tu sepupu sya yg rapat skali'ngan sya telah meninggal sebab msa kemalangan tu dia terpelanting kuar dan kepale dia terhempas tiang elektrik..huhuu...
Sya sedey sesgt..kemudian ibu pon dtg,sya marah ngan ibu nape tak btau,ibu btau dokter tak suh btau pda msa tu sebab sya msih dlm keadaan lemah dan dokter tak suh sya bersedih...ahhh..sakit ati sya patut la ibu tk dtg dlm 2 hri ni rupenyer ngan sibuk mengurus jenazah arwah kat umah...huhuu
Dan akhir sekali baru sya teklik sape gerangan pompuan yg selalu sya nampak kat pintu tu..huhuu..maybe roh arwah kot...sya mmg rapat ngan dia,sejak dia tiada,hidup sya berubah jdi suram smpi la sya bekawin barulah sya rasa ada sinar baru dlm idup ni huhuu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan