Jumaat, 12 Disember 2014

Kisah Misteri - Sempurnakan

 

Dunia Seram - Kawasan umah aku yg skang nieh dulunya tanah kebun yg luas sgt ditanam ngan
pokok getah n pokok kopi ..
mmg luas la ye xde umah langsung pun lg masa tuh ..
kawasannya pulak agak semak samun ..
emak aku cerita ada sorang sedara nieh pergi laa kat kebun sorang2 aje ..
abis menoreh nak menebas katanya ..
makcik nieh kuar umah dr pagi sampai laa tghari x balik2 ..
dlm lps zuhur mcm tuh tiba2 adik makcik nieh yg dok kat umah dgr mcm suara makcik yg kuar ke kebun tuh mendayu2 minta tolong .. adik makcik nieh pun mcm terpinga2 la kan ..
napa pulak ada suara minta tlg drpd kakaknya tuh padahal kat umah xde org pun ..
kebun yg dia pegi tuh agak jauh la jugak dr umah so mustahil la kan bleh dgr suara org hatta menjerit skalipun .. adik makcik nieh x puas hati so pg umah sedara mara yg lain bgtau kakak dia x blk2 umah lg ..
some more dia mcm terdgr suara kakaknya mcm minta tlg ..
dorang pun beramai2 laaa pg ke kebun nieh ..
cari punya cari punya cari, nmpk laa satu kawasan nieh bekas kawasan kena bakar ..
api pun dh xde tinggal asap and abu aje ..
dorang pun start laa mencari kat kawasan tuh ..
time tuh dh nk gelap so mmg x brape nmpk laa keadaan sekitar ...
tiba2 sorang sedara tersepak satu benda ..
suluh punya suluh .. tgk punya tgk ..
rupanya tulang badan yg dh abis terbakar ...
bila check2 kompem laa kakak makcik tuh yg mati terbakar ..
dorang agak2 mgkn masa membakar semak samun tuh tiba2 api jd besar n makcik tuh terperangkap ..
tuh yg terus meninggal kat situ gak ..
sedih sgt adik makcik nieh sbb x expect pun rupanya panggilan tuh panggilan kakaknya yg minta tlg utk sempurnakan mayatnya yg dh abis terbakar tuh .. huhuhu ..


Sumber

Tiada ulasan:

Catat Ulasan