Selasa, 14 April 2015

Kisah Seram - Palm Spring Resort PD



Dunia Seram - Aku dapat emel dari kawan aku, so aku nak share la... tapi rasanya macam dah tersevar luas dah emel ni…

Sebab sebelum publish g gak google… ramai dah update pasal emel ni... jadi, meh baca kisahnya.. tak tahu betul atau tidak. Sapa yang pernah duduk sini mungkin tahu la kot…huhuhuh
palm spring resort
-PETIKAN DARI EMEL-
Rabu, 15/6/11 – saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD – Tolong jgn duduk situ!
  • 1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.
  • 6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak ‘benda’ di sebalik tangga & ‘benda’ itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.
  • 7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak ‘bnda’ tu ada dlm toilet!)
  • 7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’ nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!
  • 7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!
  • 7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu kt situ. Hantu tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby” Ya Allah, aduhai!
hotel
Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.
Khamis, 16/6/11 – Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka! Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11 – Anak saya cakap “mama, hantu tu takut air. Hantu tu nk main ngan baby, hantu tu ckp kt baby ‘haahaaa…haahaaa’ baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!
- TAMAT-
Aku tak tahu la kebenaran emel ni… ikut date dia menginap macam baru jer berlaku kan?? so.. pada yang tahu kisahnya mungkin leh kongsikan bersama…
Dan aku tak tahu la kot orang ni emel sahaja atau dia ada blog kan pasal kisah seram ni. Puas gak cari sapa pemilik emel ni kat google.. nampaknya nan ado!...
Nota kaki : Ikut kata hati!

Credit:Sumber

3 ulasan:

  1. Baru nak mohon ... kali kedua...
    Kali pertama ikut kawan yang dapat baucer...
    Pengalaman seram? Aderrrrr...
    Tempatnya best.. ada karavan, tapak perkhemahan, pantai buatan, tempat main bola tampar, kolam ...
    Memang menyeronokkan dan kami pergi 2 keluarga , ramai der... muat satu apartment...
    Tapi nak ke tempat2 tu terpaksa berjalan kaki, agak jauh/ memenatkan..
    lelebih lagi kalau tertinggal barang... Malas nak ambil...
    So, kami stay sampai petang, hampir Maghrib der...
    Balik apartment, rehat, malam masing2 bawa anak masuk tido..
    Saya tak lelap.. Tetiba anak lelaki saya (sekolah rendah der) berjalan panjat katuil, masuk bawah meja, panjat meja, masuk bawah kerusi, berjalan dengan mata tertutup.. Saya cuba kejutkan tapi dia terus berjalan. Mujur kami di dalam bilik... Kawan saya seorang ustazah, dah cuba macam2 .. Akhirnya kami tak tido tunggu anak saya terjaga. Apabila kami kembali ke rumah, anak saya terus jadi murung, macam blur...
    Kebetulan saya melawat kawan saya, dia saya bawa sekali...
    Rupa2nya, kawan saya ni ada ler ilmu sedikit... Dia yang offer nak tolong.. Katanya, anak saya lalu di hadapan satu makhluk botak buncit, dia asyik melambai2 pada anaak saya, itu yang anak saya kelihatan blur semacam... Selepas berubat, alhamdulillah... Cuma sehingga kini saya cepat risau jika dia termenung...
    So, nak pergi lagi atau tidak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum Salam sejahtera untuk kita semua, Sengaja ingin menulis
      sedikit kesaksian untuk berbagi, barangkali ada teman-teman yang sedang
      kesulitan masalah keuangan, Awal mula saya mengamalkan Pesugihan Tanpa
      Tumbal karena usaha saya bangkrut dan saya menanggung hutang sebesar
      1M saya sters hampir bunuh diri tidak tau harus bagaimana agar bisa
      melunasi hutang saya, saya coba buka-buka internet dan saya bertemu
      dengan KYAI SOLEH PATI, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama 3 hari
      saya berpikir, saya akhirnya bergabung dan menghubungi KYAI SOLEH PATI
      kata Pak.kyai pesugihan yang cocok untuk saya adalah pesugihan
      penarikan uang gaib 4Milyar dengan tumbal hewan, Semua petunjuk saya ikuti
      dan hanya 1 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah akhirnya 4M yang saya
      minta benar benar ada di tangan saya semua hutang saya lunas dan sisanya
      buat modal usaha. sekarang rumah sudah punya dan mobil pun sudah ada.
      Maka dari itu, setiap kali ada teman saya yang mengeluhkan nasibnya, saya
      sering menyarankan untuk menghubungi KYAI SOLEH PATI Di Tlp 0852-2589-0869
      agar di berikan arahan. Supaya tidak langsung datang ke jawa timur,
      saya sendiri dulu hanya berkonsultasi jarak jauh. Alhamdulillah, hasilnya sangat baik,
      jika ingin seperti saya coba hubungi KYAI SOLEH PATI pasti akan di bantu Oleh Beliau

      Padam
  2. assalam,aku pergi ke tempat ni masa bulan madu dgn wife tahun 2009.inipun sebab dpt sponser dr akak aku.kebetulan ada office mat aku kahwin di sekitar port dickson ni.sampai dalam jam 12 tgahari mcmtu,letak2 beg rehat jup.kuar g mkn jam 6 ptg.balik pon dh malam.anak aku umur 5 tahun senyap je xckp ape.tgh tidur tu,tup2 anak aku tiba2 nangis sekuat hati.aku n wife meremang .ada yg xkena.aku pon apa lagi,buat solat hajat 2 rakaat.baca apa yg patot dan alhamdulilah.sampai ke pagi kami satu family selamat.sempatla mandi2 kt kolam renang tu.sekarang tempat ni dah jadi pusat latihan jabatan imigresen malaysia.

    BalasPadam