Selasa, 29 September 2015

Cerita Hantu - Puaka tasik biru kundang



Dunia Seram - Salam...ni missy nak cerita...
kazen missy baru cerita kt missy malam td...kira live update kot...
kazen missy tgh wassap dgn group members die...ex schoolmate dorang dlu...
ade la dlm sekumpulan 5 org dlm group wassap die tu pegi carik hantu..
kira team seekers la kan...dorang pegi crik hantu dkt tasik biru kundang...dkt rawang tu..tmpt tu keras katenye..
so dorang pergi la berlima...kt tgh2 tasik tu ade satu pulau kecik..so konon2 dorang nak tgk la kt pulau tu ade ape...
nek la boat ke sampan ke tgh pulau tu...smpai je kt pulau...air tasik berombak kuat..mcm x bg nak dekat dgn pulauu..
makin lama boat dorang ketepi...tak smpai jugak ke tgh2...
dorang mcm tak sedap hati...so dorang decide nak balik...
tp yg sorang tu x bgtau yang die mcm nampak ade perempuan duduk atas dahan mase dkt situ...
yang sorang ni bukak cita mlm td la dkt wassap...
tetibe yg sorang lg bukak cita...yang sbtu malam ahad lps dorang balik dr tasik..
dia mimpi dia kene benam dalam tasik yg sedalam 17 tingkat...
so bila sorang2 da bukak cita..bru la ade yg sorang tu pun cita...
malam td die cita la mase tgh wassap tu kan...
die ckp..."aku pun seram sejuk la..bini aku nampak kelibat perempuan menari2 kt hall umah aku ni"
masa dia tgh luah cerita tu...suddently die ckp..."weiii tetiba electrik rumah aku terpadam...mcm mana ni?"
pastu bini dia da jerit2 nampak perempuan tu lagi...sambil wassap dia tnye ape perlu buat...
kazen aku ni suh la azan atau baca surah kursi...
kwn die cm reply.."aku nak azan tp x terkeluar suara..someone pls help..datang rumah aku skrg"
semua dalam group wassap da cuak..so ade la sorang ni call immidietly kwn die tu...nak bgtau ape perlu buat...
call2 asik terputus je..pastu hp kwn yg try nak tlg tu panas gile...benda tu mcm x kasi kwn die tolong...
so dia da tatau nak wt apa...die ckp pls sumone tlg pnggil ustaz dtg ke rumah die skrg...
kazen aku ni die cite trus kt aku mase tu sbb kitorang tgh wassap...kazen aku cite..ade la 3-4 org budak dlm group tu leave group immidietly sbb tkut dorang pun terkena...dan kul 12 cmtu aku ngntok sgt..aku tido..aku soh kazen aku update esok..which means arini la...
pagi td aku bace2 wassap kazen aku ni smbung cite...
mcm kul 5 pagi tu...
ade ustaz dtg umah kawan die yg kene ni...ustaz tu bace ayat ruqyah sume..bg air yassin...baca n jirus kt sekeliling rumah..
ustaz tu ckp benda tu marah sgt sbb g kacau tempat dia...so die ikut dorang ni sume balik rumah...
pg td kawan kazen aku ni tgk makanan2 dlm rumah die semua busukkk...
makanan dlm fridge..luar dlm tin ke kotak ke semua berulat..jd busukk...habis semua dibuang...
ni td bini die ckp mcm ade nampak kelibat2 lg..bini die trus kua dok umah jiran..
giler la benda tu kacau smpai kt rumah tu..
siap liveupdate member kazen aku cite kt groupwassap.


Credit:Sumber..

5 ulasan:

  1. Cerita ni jadi pada hari khamis mlm jumaat .. aku dgn abg aku balik dari sungai buloh menuju ke bandar tasik puteri, jam waktu tu menunjukkan pukul 2 pagi .. dalam perjalanan kitaorg terserempak dgn sorg perempuan ni dia pakai baju putih dgn seluar jeans tak silap .. tapi aku tak tgok betul2 sebab dalam otak aku tak fikir pulak benda2 halus time tu .. so kitaorg pun tanya dari mana ?? Dia cakap "dari rnr dekat highway nak menuju ke perak " pastu aku cakap dgn dia lagi camne boleh sampai sini dia cakap " husband dia tinggalkan dia dekat rnr tu " so aku pun sebab tak puas hati aku cakap la awak tau tak kalau saya sebagai serog lelaki saya pun tak berani nak lalu jalan ni pukul 2 pagi pulak tu dah la jalan ni takde lampu .. pastu dia jawab " dah nasib badan " .. tiba2 aku rasa semacam je tapi belum fikir bukan2 lagi .. sepatah aku tanya perempuan tu sepatah dia jawab .. muka dia pulak asyik tunduk kebawah pastu dia mcm baca something taktau apa .. last aku tanya dia nak turun mana nie dia ckp htr saya dekat "TASIK BIRU" .. saya cakap takpela saya htr depan rumah .. lepastu dia cakap rumah dia dekat situ je .. and then lepas sampai tasik biru saya stop kan kereta .. saya baru nak cakap elok2 malam2 nie .. saya toleh je perempuan tu dah takde .. saya cakap amboi laju nye perempuan nie takde cakap terima kasih apa pun .. waktu tu belum fikir apa2 lagi .. sampai tgh jalan menuju ke tasik puteri dalam keadaan kabur dan mengatuk time tu dgn nyalaan rokok surya ditgn .. tiba2 aku ternampak satu kelibat .. dalam otak aku satu je aku pernah nmpk perempuan nie .. aku slowkan kereta sampai je sebelah dia .. aku terus mencarut $&#^#^@& .. pastu aku terus pecut kereta aku mampus la nak langgar apapun aku tak kira dah .. yg abg aku tak bgun2 tido lagi .. korg tau aku nmpk apakan ?? So Takyah cerita .. the end ...

    BalasPadam
  2. Cerita ni jadi pada hari khamis mlm jumaat .. aku dgn abg aku balik dari sungai buloh menuju ke bandar tasik puteri, jam waktu tu menunjukkan pukul 2 pagi .. dalam perjalanan kitaorg terserempak dgn sorg perempuan ni dia pakai baju putih dgn seluar jeans tak silap .. tapi aku tak tgok betul2 sebab dalam otak aku tak fikir pulak benda2 halus time tu .. so kitaorg pun tanya dari mana ?? Dia cakap "dari rnr dekat highway nak menuju ke perak " pastu aku cakap dgn dia lagi camne boleh sampai sini dia cakap " husband dia tinggalkan dia dekat rnr tu " so aku pun sebab tak puas hati aku cakap la awak tau tak kalau saya sebagai serog lelaki saya pun tak berani nak lalu jalan ni pukul 2 pagi pulak tu dah la jalan ni takde lampu .. pastu dia jawab " dah nasib badan " .. tiba2 aku rasa semacam je tapi belum fikir bukan2 lagi .. sepatah aku tanya perempuan tu sepatah dia jawab .. muka dia pulak asyik tunduk kebawah pastu dia mcm baca something taktau apa .. last aku tanya dia nak turun mana nie dia ckp htr saya dekat "TASIK BIRU" .. saya cakap takpela saya htr depan rumah .. lepastu dia cakap rumah dia dekat situ je .. and then lepas sampai tasik biru saya stop kan kereta .. saya baru nak cakap elok2 malam2 nie .. saya toleh je perempuan tu dah takde .. saya cakap amboi laju nye perempuan nie takde cakap terima kasih apa pun .. waktu tu belum fikir apa2 lagi .. sampai tgh jalan menuju ke tasik puteri dalam keadaan kabur dan mengatuk time tu dgn nyalaan rokok surya ditgn .. tiba2 aku ternampak satu kelibat .. dalam otak aku satu je aku pernah nmpk perempuan nie .. aku slowkan kereta sampai je sebelah dia .. aku terus mencarut $&#^#^@& .. pastu aku terus pecut kereta aku mampus la nak langgar apapun aku tak kira dah .. yg abg aku tak bgun2 tido lagi .. korg tau aku nmpk apakan ?? So Takyah cerita .. the end ...

    BalasPadam
  3. Salam para POKERMANIA....
    POKER99 situs Poker Online Terbaik & Terpercaya mengadakan
    Hot Promo :
    - Bonus Extra Deposit 10% ( Max 50Ribu )
    - Dalam 1 hari bonus hanya di berikan 1 kali
    - Maksimal bonus yang di berikan 50.000 / hari
    - Pengambilan bonus harus di konfirmasi ke live chat terlebih dahulu
    - Minimal turn over harus mencapai 3x dari nilai deposit anda
    NB : jika ada terdapat unsur kecurangan maka bonus akan kami tarik kembali
    Mari segera daftarkan diri anda dan nikmati bonus deposit nya setiap hari

    Jangan Lupa Memberitahukan Promo Menarik ini kepada Kerabat Anda.
    Silakan hubungi kontak kami di :

    LIVECHAT : http://bit.ly/1TTxFqq / http://bit.ly/1WCbo4A
    FB : http://bit.ly/1TP3NJ2
    PiN BB : 5C0356AE
    WA : +669 8314 500
    YM : Poker99_cs1

    BalasPadam