Sabtu, 14 Februari 2015

Kisah Seram - Di Kem Putrajaya

Image result for kisah seram di india
 
Dunia Seram - Bulan Julai lepas kelas aben adakan kem di Putrajaya.Lokasi kejadian dirahsiakan sebab takut disaman.[hehe]
Tapi aben akan bagi hint sikitlah pasal tempat ni.Dia terletak bersebelahan dengan Perkampungan Orang Asli & dekat2 dengan PICC.
Masuk2 je dekat kawasan ni memang rasa mcm best sbb pemandangan dia yg cun+ade tasik dkt lokasi kem kami.One thing, bila check in je dlm bilik, semua melompat-lompat sambil menjerit atas katil.Dalam happy2 tu, tiba2 kami terdengar orang menjerit "Woi!!" dengan kuat.Kami pun tergamamlah and tanya each other sapa yg menjerit tadi.Semua terdiam and cepat2 manage luggage masing2.
Tepat 7.20 p.m. kami decide utk mandi.So, aben offer utk mandi dulu sbb badan dah berlengas memandangkan siang tu kami ada trip ke UPM.At last, semua berebut utk mandi malangnya aben kena tunggu turn.
[Dalam bilik tu ada 7 orang.6 melayu seorang india.]
Sebaik tiba turn aben utk mandi, bulu roma sudah meremang sebaik saja masuk ke dalam toilet tu.Disebabkan aben ada kelebihan utk melihat benda alah ni, jadi aben buat tak tahu saja sebab dah biasa.Tengah syok mandi sambil nyanyi lagu
"Masih Jelas" tiba2 mata aben tergerak utk pandang ke arah tingkap yg terletak sebelah cermin.Dalam kegelapan senja tu, aben ternampak ada sepasang mata berwarna merah sedang menjenguk ke arah aben.Semakin aben tekun melihat, semakin jelas wajah lembaga tersebut.Makin lama muka dia kian ternampak+bau yg sangat meloyakan mengalahkan bau shower foamku.[huhu]

Dalam ketakutan itu, aben membasuh muka yg dipenuhi dgn facial foam cepat2.Then, terus aben buka pintu.Semasa buka pintu, aben terdengar orang ketawa perlahan dari arah tingkap tadi.
Kawan2 aben semua terkejut tengok aben mandi dengan keadaan pintu terbuka.Sebaik selesai mandi, aben pun terus keluar and capai baju dalam bag.
Lepas keluar bilik utk sembahyang maghrib berjemaah, kawan2 aben semua tanya kenapa aben mandi sambil buka pintu.Aben pun ceritalah dekat mereka apa yg terjadi.Bertambah takutlah mereka memandangkan aben mempunyai kebolehan utk tgk benda2 ni.
Dalam perjalanan ke surau, aben ternampak kawan perempuan aben tgh berlari2 ke arah aben.Masa yg sama, aben tak sedar yg aben telah ditinggalkan oleh kawan2 aben.Kelibat kawan aben tu kelihatan semakin dekat dgn aben.
Kelibat tadi semakin laju bergerak menuju ke arah aben.Lama-lama ia kelihatan seakan terbang and terus dia ambush aben sampailah aben terjatuh atas tanah.Kebetulan, cikgu aben lalu dekat situ and cepat2 dia bantu aben.
Malamnya, aben tak dapat tidur.So, kami pun decide utk borak2 cerita hantu.Sedang seronok berborak, tiba2 kawan aben menjerit nama aben.Dia kata, dia terasa ada tangan berbulu peluk dia dari arah belakang.Aben pun katalah dekat dia jgn panic and biar je dia buat mcm tu.
Tapi disebabkan kawan aben ni degil ya amat, dia pun berlari ke arah aben.Maka benganglah makhluk tadi + dia pun menganggu lah kami sebilik.Malam tu, kami membaca surah yassin beramai-ramai.Then, kami pun tidurlah.
Tengah sedap dibuai mimpi, tiba2 aben dikejutkan oleh sesuatu.Bila aben terjaga, aben ternampak suatu lembaga berambut panjang memutih[uban lah tu],mengerbang mcm tak pernah diurus.Dia pakai baju putih yg lusuh dgn kesan macam tanah dekat baju dia tu.Sah2 lah benda tu Cik Pon.Dia ajak aben keluar bilik.
Kami berborak each other.Sepanjang conversation kami tuh, dia asyik menangis teresak2.FYI, tangisan dia tu mcm kita psg hi-fi dkt rumah.Mcm bergema sayup2 gitu kan.
Dia kata dekat aben,
"kenapa kau dtg sini? ini tempat aku.Kawan2 kau dah cemarkan tempat aku!!!"Dia menjerit bagai nak rak tu yg buat aben takut tu.Aben pun dengan tenang kata dekat dia,
"kami sekadar dtg utk menuntut ilmu.Kami tahu ini tempat kau, tapi tolonglah jgn ganggu kami".mcm tulah lebih kurang aben ckp.
"kawan2 kau dgn kau dtg ke sini tanpa minta izin! kawan2 kau jugak ada yg suka2 kotorkan tempat tinggal aku!!"sambil tu dia tunjuk ke arah satu pokok yg dekat bawah dia mcm ada tempat pembuangan sampah.
aben pun balaslah,
"baiklah kalau engkau tidak suka,esok kami akan beredar.Kami jugak akan bersihkan tempat tinggal kau"
maka menangis kuat lah Cik Pon tersebut sambil melayang2 di udara.berlari 120km/h lah aben masuk ke bilik lepas tu.
Esoknya[hari last kem], aben suruh cikgu buat activity gotong-royong around lokasi kem tu lah.Lepas tu, kawan aben tanya kenapa aben keluar malam2 buta tu.Aben just diam coz takut mereka akan takut.

Berakhirlah story aben disitu.
Back to school, kawan2 aben semua cerita pengalaman masing2.Antaranya;
Cerita Budak Pompuan
1. Dengar tangisan bayi dari dalam toilet.
2. Kaki kena geletek sedangkan tak da sapa dekat bawah katil
3. Kena kacau masa mandi

Cerita Budak Laki
1.Terakam gambar hantu dalam surau.[ada asap dlm gambar tu sdgnkan surau tu non-smoking area.kalau nak kata vibration, sekeliling gambar tu memang clear and cantik.]------sori gambar tak leh paste sebab budak tu da lama tak dtg sekolah.Dialah satu2nya indian dkt kelas kami.
So far, itu jelah cerita yg aben dgr dari kwn2 n yg aben alami sendiri.Hope korang enjoy nan story yg mungkin does not make sense ni.Tapi, inilah apa yg dialami oleh aben dgn kwn2.
FYI, masa nak tinggalkan lokasi kem, nampak mcm horror je.Sedangkan masa nak pergi, indah kemain.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan